Гърция

Касандра с тръгване от Пловдив и София
Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
02.10.2020 г.

от 344 лв.
Програма
Описание

Цени с включени отстъпки за записване до 15.09.2020.



Описание / Транспорт

Условия за пътуване по програмата за Касандра с 8 нощувки:



 • От София, Пловдив и Пазарджик - тръгване за всички обявени дати.



Програма
Ден 1

Отпътуване от посочения град и часове.
Доплащане за тръгване от Пловдив и Пазарджик 20 лв на човек!
В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид база изхранване, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.


Ден 2 до ден 9
Свободно време за развлечения и плаж. Връщане от Халкидики в обявените часове.


Информация за туристическия пакет

Условия за записване и плащане при стандартни цени:



 • 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.

 • Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

 • Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането


Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:



 • Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
  Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 25 човека.


Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:



 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.


Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.


Визов режим: няма изисквания за визи.


Място, дата и часове на отпътуване:



 • Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици за всеки хотел.

 • Тръгване от Пловдив в приблизителни часове от 03.00 до 04:00 ч.

 • Тръгване от София в приблизителни часове от 05:00 до 06:00 ч.

 • Връщане от Касандра е в приблизителни часове от 14:30 до 16:30 ч.

 • Продължителността на пътуването е около 8 - 10 часа. По време на пътуването се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.

 • Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля. 


Туристическа градска такса: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела (таксата е на стая, на вечер: хотели 1-2* - 0,50 €; хотели 3* - 1,50 €; хотели 4* - 3,00 €; хотели 5* - 4,00 €).


Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.


Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално ценитеи условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел. 02/8055333



Пакетните цени включват
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
8 нощувки в хотел по избор
Багаж до 30 кг. на човек, разпределен в максимум 2 куфара
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Представител на ТО по време на пътуването
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)

Пакетните цени не включват
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 15 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 25 лв
Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти
Туристическа градска такса
 
Хотели по програмата
AEGEAN MELATHRON THALASSO SPA HOTEL
Виж повече
от 12630 лв.
ANNA MARIA PARADISE
Виж повече
от 1419 лв.
BELLAGIO BLUE
Виж повече
от 1731 лв.
BOMO AQUA MARE HOTEL
Виж повече
от 496 лв.
BOMO ATHOS PALACE
Виж повече
от 1061 лв.
BOMO CHROUSSO VILLAGE
Виж повече
от 2832 лв.
BOMO CLUB VILLAS KOSMA
Виж повече
от 1117 лв.
BOMO KRIOPIGI
Виж повече
от 2007 лв.
BOMO MACEDONIAN SUN HOTEL
Виж повече
от 785 лв.
BOMO PALLINI BEACH HOTEL
Виж повече
от 1028 лв.
FOREST PARK HOTEL
Виж повече
от 742 лв.
GRECOTEL MARGO BAY & CLUB TURQUOISE
Виж повече
от 1489 лв.
HANIOTI MELATHRON
Виж повече
от 1145 лв.
IKOS OCEANIA
Виж повече
от 4932 лв.
ISTION CLUB & SPA
Виж повече
от 1059 лв.
MARIALENA HOTEL CHALKIDIKI
Виж повече
от 593 лв.
MAVRIDIS HOTEL
Виж повече
от 656 лв.
MIRAGGIO THERMAL&SPA RESORT
Виж повече
от 4947 лв.
NAIAS HOTEL
Виж повече
от 598 лв.
POMEGRANATE WELLNESS SPA HOTEL
Виж повече
от 18132 лв.
PORTES BEACH
Виж повече
от 629 лв.
POTIDEA PALACE HOTEL
Виж повече
от 4251 лв.
SANI BEACH
Виж повече
от 8130 лв.
SOUSOURAS HOTEL
Виж повече
от 817 лв.
BOMO THEOPHANO IMPERIAL PALACE
Виж повече
от 2428 лв.
KASSANDRA PALACE
Виж повече
от 1664 лв.
LESSE HOTEL
Виж повече
от 973 лв.
BOMO KASSANDRA MARE
Виж повече
от 817 лв.
CALYPSO HOTEL
Виж повече
от 1038 лв.
BOMO BELLAGIO HOTEL
Виж повече
от 488 лв.
BOMO OLYMPIC KOSMAS
Виж повече
от 1248 лв.
GOLDEN BEACH HOTEL APARTMENTS
Виж повече
от 472 лв.
MALLAS HOTEL
Виж повече
от 1275 лв.
PALLADIUM HOTEL
Виж повече
от 2028 лв.
ATRIUM CHALKIDIKI
Виж повече
от 943 лв.
THEO BUNGALOWS
Виж повече
от 1371 лв.
PORTES LITHOS LUXURY RESORT
Виж повече
от 1047 лв.
TRESOR SOUSOURAS
Виж повече
от 1122 лв.