о-в ПУКЕТ полезна информация

 

остров Пукет

Остров Пукет (Phuket) се намира в южната част на  Кралство Тайланд и е една от най-популярните туристически дестинации  в Югоизточна Азия. Островът е с дължина 48 км. и ширина 21 км. в най-широката си част.  Свързан е по въздух със столицата Бангкок, също така и по суша, като разстоянието е 850 км.  Целогодишната температура между  25 и 35 градуса прави този остров атрактивен за туристи.  

Не напразно  се счита за райско кътче - палмови плажове с мек и чист пясък, заобиколени от синя вода; оживен нощен живот и превъзходна кухня.  Административният център на провинцията е Пукет Таун, а сред най-известните туристически зони се отличава плажът Патонг Бийч на Западния бряг. Там са съсредоточени голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова. Пясъчната ивица е дълга и широка. Други известни плажове са Карон, Ката, Най-Хаан,  Бангтао, Найтон и Сурин. На Патонг сте във вихъра на нощния живот. На Карон, Ката и Бангтао е за тиха семейна почивка.

Сред забележителностите на острова ще отбележим Големия Буда – монументален паметник на Буда на върха на хълма, откъдето се виждат Източния и Западния бряг; будисткият храм Уат Чалонг; наблюдателният пункт на Карон, откъдето се виждат най-красивите плажове; кварталът с жилищата на португалските мисионери в старата част на столицата. Също така може да посетите Зоогическата градина, Аквариума, Музея на черупките, Тигърското кралство, Школите и стадионите за бойно изкуство- Муай Тай.

На Пукет има отлични възможности за пазаруване. Има както модерни молове с всички познати марки, така и много традиционни магазинчета и сергии.

В търговския център "Сентръл фестивал" (Central Festival) има над 300 магазина с маркови стоки, тайландски изделия и електроника. Всички курорти имат и вечерен пазар, но най-големият е в Патонг. Търговците започват да разполагат сергиите си към 18:30 и стоят до към 23:00 часа. Най-добрите пазарлъци стават тук – дрехи, спортна екипировка, часовници, сувенири, чанти и някои от най-добрите реплики на маркови продукти, които сте виждали.

Нощният живот на Пукет е много оживен. Баровете в Патонг са стотици. Повечето нощни заведения са на улица Bang La. Тук има всичко, което може да си пожелае фантазията на любителите на женската красота и търсачите на силни усещания. Всеки курорт на острова има обособен район с кипящ нощен живот.

За туристите са организирани много екзотични екскурзии до красивите острови край Пукет които обикновено се провеждат в рамките на един ден и без изключение предлагат вълнуващи игри и забжавления по плажовете романтичните заливи.

Тук може да разгледате нашите предложения за оферти и екскурзии на остров Пи Пи.