ЕКЗОТИЧНИ ПОЧИВКИ

ТАНЗАНИЯ - САФАРИ И ПОЧИВКА В ЗАНЗИБАР
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


от 5680 лв.
Програма
Ден 1
СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - ДАР ЕС САЛААМ
Среща на летище София. Полет за Банкок през Истанбул в 16:00 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Дар Ес Салаам в 18:25 ч.
Ден 2
ДАР ЕС САЛААМ - АРУША - МЕНЯРА - САФАРИ - КАРАТУ
Пристигане в ранното утро в Дар Ес Салаам. Вътрешен полет Дар Ес Салаам - Аруша - столицата на Танзания. Закуска в Аруша и отпътуване за езерото Меняра - сафари (включено в цената) около езерото. Почивка и обяд на брега на езерото. Следобяд продължаваме със сафарито и отпътуваме към Карату. Настаняване в Marera Valley Lodge. Вечеря. Нощувка.
Ден 3
КАРАТУ - САФАРИ - НГОРОНГОРО - КАРАТУ
Закуска. Отпътуване за Нгоронгоро и целоднвено сафари из кратера на угасналия вулкан. Междинно спиране за обяд, после продължаваме изледователския си порив през резервата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 4
КАРАТУ - САФАРИ - ТАРАНГИРЕ
Закуска.Осовбождаване на хотела и отпътуване за националния парк Тарангире, където стартира нашето целодневно сафари. Междинна спирка за обяд в парка. Късния следобед настаняване в Tarangire Tortillis Camp. Вечера. Нощувка.
Ден 5
ТАРАНГИРЕ - САФАРИ - АРУША - ЗАНЗИБАР
Ранна закуска. Освобождаване на хотела за сутрешно сафари из Тарангире. Продължаваме към Аруша за директен полет Аруша - Занзибар с местна авиокомпания. Пристигане и трансфер до хотела. Вечеря в Diamonds Mapenzi Beach Resort 4*. Нощувка.
Ден 6
ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.
Ден 7
ЗАНЗИБАР - КАМЕННИЯ ГРАД - ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание до Каменният Град. . Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
Ден 8
ЗАНЗИБАР - СИНЬО САФАРИ - ЗАНЗИБАР
Закуска. Отпътуване за т.н. "Синьо сафари" в Занзибар - целодневно морско приключение с включен обяд и ползване на шнорхели и плавници. Вечерта прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 9
ЗАНЗИБАР - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Занзибар - Истанбул. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути. Пристигане Истанбул около 14:45. Прекачване за полет Иснтабул - София.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение, часовете са в местни времена):
Превозвач: Turkish Airlines
София - Истанбул - 16:00 ч. - 18:25 ч.
Истанбул - Дар Ес Салаам - 19:35 ч. - 03:05 ч.
Занзибар - Истанбул - 04:45 ч. - 13:45 ч.
Истанбул - София - 14:55 ч. - 15:05 ч.

Трансфер летище - хотел - летище:
Меняра - Карату - Продължителност - около 50 минути в посока с 3/4* автобус.
Занзибар - Летище - Продължителност - около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.
Цената включва:
Самолетен билет София - Истанбул - Дар Ес Салаам / Занзибар - Истанбул - София с Turkish Airlines;
Самолетен билет Дар Ес Салаам - Аруша;
Самолетен билет Аруша - Занзибар;
Летищни такси;
Регистриран багаж до 30 кг авиокомпания Turkish Airlines;
1 закуска в Аруша;
2 нощувки със закуски и вечери в Marera Valley Lodge 3* в Карату;
1 нощувка със закуска и вечеря в Tarangire Tortilis Camp 3* в Тарангире;
4 ношувки на база All Inclusive в Diamonds Mapenzi Beach Resost 4* в Занзибар;
Целодневно сафари с включен обяд в Меняра;
Целодневно сафари с включен обяд в Нгоронгоро;
Целодневно сафари с включен обяд в Тарангире;
Полудневно сутрешно сафари в Тарангире;
Целодневно "синьо" (морско) сафари с включен обяд в Занзибар;
Трансфер летище - хотел - летище с лицензиран автобус;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR и асистанс с ДЗИ;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Цената невключва:
Входна виза за Танзания. Всеки клиент трябва да задейства процедурата на своя отговорност, като указанията са на сайта на Министерстовото на Външните работи, както и на сайта на Абакс;
Задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори - около 5 щатски долара на човек на ден;
Разходи от личен характер;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".
Полезна информация за визов режим:
Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата).
Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът.
Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/
Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Поради често сменящите се правила за издаване на визи на международните летища на Танзания, за предпочитане е да се подават заявления за визи чрез посолството на Танзания в Берлин.

Резервации:
Авансово плащане: 600 лв./човек при подписване на договор.
Краен срок за плащане: 45 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите.
Минимален брой за провеждане на програмата - 14 души.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Условия за прекратяване на договор
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.